Press day Brussels Motor Show 2018

Op woensdag 10 januari gingen de deuren van de Brussels Motor Show 2018 open voor de pers. Ik mocht er op invitatie van de regionale zender Focus/WTV bij zijn. Met fotocamera, smartphone en a  bunch of visitekaartjes in aanslag trok ik naar Brussels Expo.

De bedoeling was om 2 reportages te maken voor het programma Tendens. Een wekelijks programma dat de vinger aan de pols houdt om de nieuwste trends in lifestyle in beeld te brengen. De ene reportage ging over “de ideale Mommy car”, de tweede over welke groene wagens in het oog springen op dit Autosalon. Aan beide onderwerpen wijd ik nog een uitgebreide blogpost. Nu heb ik het even over mijn ervaring om in primeur nieuwe modellen te mogen ontdekken, om kennis te maken met de concept cars, om in alle rust vragen te kunnen stellen en om met een filmploeg op stap te zijn!

Mini en BMW standAllereerst, er is een groot verschil tussen Woord en Beeld. De camera gaf me een beetje de creeps om eerlijk te zijn.  Dat lag niet aan de innemende cameraman Yves maar eerder aan dat groot, zwart, starend gat. Moeilijk om te beschrijven. Ik kon mijn tekst vrij goed met een kwinkslag en enthousiasme uitleggen  aan Annelies (regisseuse van dienst). Maar eens de camera op mij gericht werd, viel ik stil. Ernstig gezicht, frons van concentratie, weg gesticulatie en zo heel hard over mijn woorden vallen met een eye roll als gevolg… De innerlijke autocue viel uit. Gelukkig bleven Yves en Annelies er stoïcijns bij. Take, na take, na… Je snapt het al.

Volvo XC40Ook toen ik per ongeluk mijn microfoon liet aanstaan terwijl ze een interview afnamen en ik zodoende een stevige ruis over het beeld heen drapeerde. De geïnterviewde dame in kwestie was super vlot, super grappig en to the point,… Door mijn toedoen zal dit leuke interviewtje de uitzending niet halen. Mes excuses.

Jaguar XF break.jpgHet was ver buiten mijn comfortzone maar een unieke kans om mijn grenzen te verleggen, om contacten te leggen met autoconstructeurs, om informatie op te snorren voor toekomstige blogposts en om rond te lopen tussen vers van de band gerolde auto’s. Ik werd bij de meeste autoconstructeurs vriendelijk te woord gestaan. Behalve,… je raadt het al, de ene constructeur waar ik al mijn spaarcenten aan gegeven heb. Bij Alfa Romeo werd ik met een hautain handje weg gewuifd met de boodschap dat ik mijn kaartje wel mocht achterlaten. De dame in kwestie was in gesprek met een collega… Un peu dégoutée.

montagewerkConclusie: ik ben duidelijk meer een Woord-mens dan een Camera-mens. Op de blog voel ik mij als een vis in het water, voor de camera verstarde ik. Het betere knip- en plakwerk zal van de monteurs gevraagd worden om er een mooie en leuke reportage van te maken. Begrijp me niet verkeerd, het was erg spannend om te doen. Het is grenzen verleggen en zien waar er nog room for improvement is 🙂

Dit weekend is het resultaat te zien op Focus/WTV. Als ik de link ontvang, zet ik hem bij dit artikel. Edit: zie hier het resultaat!

Bedankt aan Annelies Blomme van La Fleur Rouge (www.lafleurrouge.be) om mij op sleeptouw te nemen! En bedankt aan cameraman Yves voor zijn geduld!

Advertenties

Een gedachte over “Press day Brussels Motor Show 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s