Eindejaarslijstje: mijn 8 iconische auto’s

Iedere blogger post wel zijn persoonlijk eindejaarslijstje. De meest gelike’te foto’s op Instagram, hun meest bijzondere momenten in 2017,… Gezien mijn blog vooral over cars gaat, heb ik een eigen versie van de eindejaarslijstjes. Lees mee wat voor mij de meest iconische wagens zijn. Un peu de tout.

1. Mercedes E200 Automatic:

één van mijn eerste herinneringen, de lieflijk babyblauwe Mercedes, inclusief de velgen! Het was de auto van mijn “papie”. Iedere zaterdag mocht ik mee gaan tanken. In die tijd was dat een uitstapje :). We stopten aan het Fina pompstation. Het was nog de tijd dat je goodies kreeg: je kreeg bij elke tankbeurt 2 kauwgommetjes in een wit zakje. Ik heb er nog eentje liggen en bewaar het angstvallig, een beetje jeugdsentiment. De geur van de wagen bleef me ook bij, hij rook immers niet erg fris, dat lag waarschijnlijk aan de schapenvellen die over de zetels lagen. Toen mijn papie in 1996 overleed, hoor ik mijn mamie nog zeggen “Je vais la vendre, la voiture. Ma belle Mercedes…” Het moment staat in mijn geheugen gegrift. Een bewijs dat je als natuurmens die Winiefred hoog in het vaandel droeg ook een petrolhead kunt zijn!

2. Audi 100:

de auto van mijn pépé. Hij voelde echt luxe aan, hij had een mooie grijze kleur. Mijn pépé was nog niet op pensioen toen hij met die wagen reed. De koffer was dus nog een reflectie van zijn werkbank. Ik herinner me nog dat we langs Heuvellandse weides reden om herstellingen uit te voeren aan drinkpompen voor de dieren. Eens kwamen we voorbij een wagen die in panne stond, de magische kofferbak ging open en in een wip was de persoon in kwestie gedepanneerd! Mijn opa was – zoals vaak – de held van de dag. Ik voelde me “cool” toen ik meemocht met de Audi.

3. Alfa Romeo Spider:

high school crush. Ik was gek van die auto toen ik 16 was. Ik vond de uitgepuurde vorm gewoon fantastisch. Nog steeds vind ik het een mooie wagen. De look was gedurfd, de achterlichten in één lijn blijven één van de mooiste vondsten volgens mij. Dikke pluim voor Alfa!

4. Chrysler PT Cruiser:

ik zat ook in het middelbaar toen deze uitkwam. Het model intrigeerde me mateloos. Velen vonden het een lelijk eendje maar ik vond het best een boeiende oefening om de lijnen van een vintage model in een nieuw jasje te steken. Neen, ik vind het geen lelijke auto. Ik vind het kick-ass en je nek durven uitsteken. Ik heb absoluut niets met het merk Chrysler maar de PT kan mij wel bekoren.

5. Rover Mini Cooper:

het kan niet anders of de Mini moest in dit lijstje staan. My playground love. Mijn allereerste auto waar ik 10 jaar mee gereden heb. Lief en leed: uitgaan, verliefdheid en verlies van geliefden. Lovers and haters reden mee. De volledige provincie West-Vlaanderen werd ermee afgedweild. De kilometer teller begon opnieuw bij 0 te tellen. Me zot gejeund door toertjes te rijden in de “zwinhoek”, terug te koppelen onder de Menenpoort. En gevloekt omdat het snikheet was in de zomer, omdat het zo ploeteren was in de sneeuw, omdat mijn deuren altijd dichtvroren, omdat… Tjah, eigenlijk teveel om op te noemen 🙂

6. Renault Espace:

mijn oom en tante waren early adopters van de Renault Espace. In een nagellak-rood, een kleur die de a-typische wagen goed stond. Het was een bommetje in “autodesignland”, de allereerste volume wagen! Zo hoog, zo’n grote voorruit, zoveel glas. Ik vond het best wel leuk om met het “schip” mee te mogen. Ik vond het iets gezelligs hebben. Respect voor Renault om de auto opnieuw ‘uit te vinden’. (Al zou ik persoonlijk nooit met zo’n grote auto willen rijden.)

7. Jaguar E-type:

pure beauty, enough said.

8. Subaru Impreza WXR:

once upon a time: was ik nogal into rally. Noblesse oblige als je uit de Westhoek komt. In het middelbaar was ik redelijk mee met het klassement (de Nissan 350Z blijft ook één van mijn favorieten uit dat tijdperk), stond ik vroeg op om met een vriend naar de Condroz te gaan kijken. (OK, de eerste braadworst van de dag was ook iets waar we naar uitkeken.) Een Subaru hoor ik nog steeds van ver afkomen, met mijn ogen dicht. Enfin, en daarnaast heb ik nog wat sweetheart memories die eraan vasthangen.

Het was de bedoeling om een kort lijstje te maken met nog kortere uitleg maar ik vrees dat ik faalde in mijn voornemen 🙂 Anyway, ik hoop dat het leuk om lezen was. Give me a comment als je het eens bent met bepaalde keuze’s of laat mij weten wat jouw meest iconische wagens zijn. Ik ben razend benieuwd! Have a happy 2018 y’all!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s