De groene rijschool

RijPlus rijschrool

Over kilometers die noodgedwongen gereden worden, had ik het al in het artikel over de politie van Aalter-Knesselare. Nog een onderneming die niet onder die kilometers uit kan, is de rijschool! Tenzij we allemaal massaal zouden leren autorijden in een simulator zoals vliegtuigpiloten, al lijkt me dat eerder contra-productief. 🙂

In Roeselare rijden er verschillende rijscholen rond maar eentje in het bijzonder trok mijn aandacht. Vooral de auto’s vielen op! Ze rijden met een LPG Opel (zie foto) en met een nieuwe Renault Zoë (elektrisch dus!). Juichen doe ik als ik dit zie! De vele kilometers die de rijschool aflegt, vervuilen onze luchtkwaliteit minder dan traditionele verbrandingsmotoren. Vooral in de stad vind ik dat belangrijk.

Maar bovenal zie ik het als een unieke kans om nieuwe chauffeurs die in het verkeer stappen, de kans te geven de nieuwe technologieën te leren kennen. Als jongeren leren rijden met alternatieven voor de verbrandingsmotor, gaan ze misschien voorbij aan de vele vooroordelen die vasthangen aan die wagens. OK, de kersverse chauffeur heeft meestal niet meteen het budget om een dure wagen aan te kopen maar als de openheid er is om wanneer het financieel wel lukt een groene wagen te kopen, des te beter!

Op de website van Rij Plus wordt er ook extra aandacht gegeven aan het rijden volgens de principes van ecodriving. Nog iets waar het verkeer alleen maar beter van wordt: ecorijden en defensief rijden. Twee zaken die hand in hand gaan om het verkeer leefbaar te houden. Dikke pluim voor de filosofie en de visie van deze Rijschool.

Sta je op het punt je rijbewijs te halen? Wil je dat doen met een wagen die uitgerust is om “schoner” te rijden? Dan is er maar één adres in Roeselare: rijschool Rij Plus. Bezoek hun website voor praktische info en tarieven!

Disclaimer: deze blogpost bevat geen gesponsorde content. Alleen mijn blijheid en respect voor een onderneming met een duurzame visie!

Advertenties

2 gedachtes over “De groene rijschool

  1. Wel echt jammer dat ze niet klantvriendelijk zijn! Als je een rijschool wil die vriendelijk is en niet al je rijlessen en examen afzegt omdat je 1 rijles afzegt omdat je juist vernomen hebt dat je tante werd opgenomen in het spoed dan is deze rijschool zeker niet aan te raden! Op zich wel jammer!

    Liked by 1 persoon

  2. jaaa Idd! Ik heb ook zo iets gelijkaardigs meegemaakt. Ze doen heel vriendelijk tot alles is ondertekend en ze het geld in handen hebben, maar daarna is het ook gedaan! Ik zei een les af door onvoorziene omstandigheden en een uur later kreeg ik een mail om te zeggen dat al m’n lessen en mijn examen werden geannuleerd. Daarna proberen bellen, maar ik kreeg nooit iemand meer aan de lijn….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s