Politie Aalter – Knesselare goes electric!

Duurzamer omgaan met de kilometers die we rijden. De auto vaker laten staan, meer te voet doen, carpoolen, enz.. zijn zaken die allemaal haalbaar zijn voor een particulier maar er zijn nu eenmaal beroepen die beroepshalve de baan op moeten.

Denk maar aan taxichauffeurs. Het meest heb ik medelijden met de taxichauffeurs die in een lange rij staan bij de aankomsthal aan de luchthaven van Zaventem. Allemaal netjes achter elkaar, allemaal draaiende motor, mooi verpakt ondergronds,… Jezus, schiet er iedere keer door mijn hoofd, hoeveel fijn stof ademen zij dagelijks niet in! Er zijn al steden waar de taxi’s in de binnenstad allemaal elektrisch zijn. Zelfs als je geen green petrolhead bent, is dat toch een verademing! Geen lawaai, geen uitstoot, geen geurhinder,… Ik ben een fan van elektrische taxi’s!

Er zijn wel duizenden jobs op te noemen die dagdagelijks de weg op gaan én moeten met een ronkende dieselmotor. Veel “noodzakelijke” ritjes zijn dat. Ik was positief verrast te lezen dat de politie van Aalter-Knesselare aandacht heeft voor de vergroening van de vloot! Voor mij is het een positieve evolutie dat een gedeelte van het wagenpark op een groene manier vernieuwd wordt! Voor het grotere werk zoals de alcoholcontroles tijdens het eindejaar is de i3 misschien minder geschikt maar er zijn zoveel dagelijkse taken die niet meteen om een grote combi vragen! Voor mij een dikke pluim voor de politiezone met een visie! De lucht in Aalter-Knesselare klaart ervan op 🙂

bmw i3 2

Wil je er meer over lezen, klik hier voor een artikel uit Het Laatste Nieuws.

Wat denk jij ervan? Positieve evolutie of verspilling van belastinggeld?

Advertenties

Een gedachte over “Politie Aalter – Knesselare goes electric!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s