Hoe je van kleinsaf al een petrolhead kan zijn

Zoals je ook kan lezen in mijn “about”: thuis zijn we opgegroeid met auto’s. Vooral oldtimers. Als kind telden we niet de groene, witte of blauwe auto’s tijdens lange autoritten. Neen, het model leerden we herkennen. Het begon simpel: een Kever, een Mini, een geitje… Vriendelijke auto’s die ons lachend tegemoet reden. De film Herbie zal er ook wel voor iets tussen zitten. 🙂 Tijdens onze tienerjaren werd het uitdagender: om ter snelst een MG, een Morgane, een Renault Alpine, een Volvo Amazone, een Karmann Ghia,… en vele andere herkennen. We wonen in een streek waar het mooie weer synoniem staat met oldtimeruitjes! Heerlijk om al dat moois te zien passeren en onze kennis aan te scherpen.

1974-VW-Karmann-Ghia-76-2-940x627
Bron: https://bringatrailer.com

Toen ik een jaar of 6 was kwam de eerste oldtimer bij ons binnen. Een rode Mini Moke van het jaar ’89. Ik was er instant verliefd op! (Over die gebeurtenis die op mijn netvlies gebrand staat, lees je meer hier)

Het bleef een passie. Mijn eerste wagen was een MINI, vandaar mijn liefde voor Britse bolides. Vanop de zijlijn volg ik graag wat Jaguar uit zijn mouw schudt. Ook de Italianen van Alfa Romeo konden mij altijd bekoren. Op mijn 16e was een GTV mijn droomwagen, die achterlichten die in één lijn doorliepen, wat een mooi design! Later konden de Giulietta mij bekoren en van de nieuwe Stelvio ben ik helemaal gek.

Giulietta2

Maar zoals gezegd op mijn “about” pagina. De medaille heeft een keerzijde. Iedere keer ik de sleutel omdraai, zit de vervuilende factor me dwars… Ik kocht mijn Giulietta ten tijde van de overheidssubsidie, een diesel wagen was goedkoper dan de benzine versie. Daar heb ik al enkele jaren spijt van maar helaas laat mijn financiële situatie het niet toe zomaar een nieuwe wagen aan te schaffen. Ik hoop binnen een 2-tal jaar met een nieuwe wagen rond te rijden en een betere keuze te maken dan in het verleden!

Ik hoop dat de toekomstige innovaties ervoor zorgen dat we nog een echte petrolhead kunnen zijn en rondtuffen met oldtimers of nieuwe auto’s met een puik design zonder dat het ten koste gaat van onze gezondheid. We hebben maar één wereld.

En jullie? Een great car crush? Een iconisch model uit het verleden dat je na aan het hart blijft? Ik ben benieuwd!

https://www.bloglovin.com/blog/19169257/?claim=uwvf52zs4p4

Advertenties

4 gedachtes over “Hoe je van kleinsaf al een petrolhead kan zijn

  1. Ik raak toch verrukt van dat groene wagentje, op een foto tenminste.

    Eerder pakte ik altijd de benenwagen, maar toen die het begaf werd het de stokkenwagen, en daarna iets met 2 wielen, soms aangedreven door stroom, en soms 4 wielen voortgeduwd door iemand met een benenwagen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s