Review: Volvo XC90 T8 HYBRID

Door een attente collega mocht ik plaats nemen achter het stuur van een Volvo XC90 T8 HYBRID. De auto moest terug gebracht worden naar de garage na een event. Geen lange rit maar iedere seconde was een bijzondere ervaring!Allereerst, de afwerking van het interieur. Majestueus als een luxejacht, ik waande me op het blauwe water bij Cassis. De tot in de puntjes verzorgde materialen van het dashboard, de bekleding van de stoelen, de perfecte geluidsdichtheid,… Een cocon van high end luxe, I like! Daarnaast is het een mastodont van een wagen, je krijgt algauw een “king of the road”-gevoel.

T8, daar zitten nogal wat paarden achter, een dikke 400 om precies te zijn. Tussen de verkeerslichten door kon ik eens kort de boel opentrekken. Hell yeah, pure fun! Dan meteen weer afremmen want tja… we zijn in België en daar stond het volgende verkeerslicht al. In ons land zijn er niet meteen uitgestrekte en verlaten wegen of bergpassen waar je het volle potentieel van de wagen kunt benutten.

Maar… erg groen zou ik deze jongen niet noemen. Daarvoor schakelt hij veel te snel over van elektrisch naar brandstof. Hij lijkt me meer een gadget. Ik vrees dat het mede door dit type wagen is dat hybride wagens een slechte naam krijgen en de overheid de subsidies zal herzien omdat er veel krachtige, sportieve auto’s met de subsidie aangekocht worden maar nauwelijks elektrisch rijden. Waardoor het doel van de subsidie natuurlijk teniet wordt gedaan… Wat jammer is voor mensen die oprecht en met ecologische redenen voor hybride wagens kiezen.

De prijs: het model waarmee ik reed, had een catalogusprijs van een slordige 104.000€. Dat is niet meteen binnen het budget voor veel mensen. Het is een wagen voor mensen die het geld hebben, die van luxe houden en die hipster gewijs doen alsof ze ecologisch zijn.

Ben je het met me eens dat een dergelijke wagen niet meteen als een volbloed ecologische wagen kan worden beschouwd? Heb je zo’n wagen en ligt de ecologie je na aan het hart, laat het mij weten!

Advertenties

Een gedachte over “Review: Volvo XC90 T8 HYBRID

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s